JPJ Group plc and its group of companies (the “JPJ Group”) own many fantastic bingo and casino brands!

Jackpotjoy Operations Sweden – Privacy Policy

Version 1.1 Datum: 24 maj 2018

Jackpotjoy äger många fantastiska bingo- och casinovarumärken!

Sekretesspolicy

Välkommen till vår sekretesspolicy!

Om du är en spelare på sv.jackpotjoy.com (de ”Svenska JPJ-sajterna”) kan du här ta reda på hur och varför vi hanterar dina personuppgifter.

  1. Översikt

Vi är Jackpotjoy Operations Ltd, och vi är förpliktigade att skydda integriteten för alla personuppgifter som du ger till oss, eller som vi samlar in om dig (”Personuppgifter”). Personuppgifter är uppgifter som identifierar dig och/eller som relaterar till dig, och kan komma att innehålla ditt namn, din adress, ditt födelsedatum, dina betalkortsuppgifter, din spelhistorik, dina kontouppgifter och andra uppgifter som vi innehar om dig.

Vi är en ansvarig (även kallad en ”registeransvarig”) med avseende på dina Personuppgifter. ”Ansvarig” är en juridisk term enligt dataskyddslagen, och det betyder att vi är ansvariga för att bestämma hur och varför vi behandlar Personuppgifter som rör dig.

Vi äger och marknadsför de Svenska JPJ-sajterna. Vi behandlar Personuppgifter som relaterar till de Svenska JPJ-sajternas kunder för en rad olika ändamål, inklusive att:

–           övervaka de Svenska JPJ-sajternas prestanda och fatta strategiska beslut om den kommersiella driften av de Svenska JPJ-sajterna

–           få kundens samtycke att genomföra direktmarknadsföring som rör de Svenska JPJ- sajterna, och genomföra andra marknadsföringsaktiviteter som rör de Svenska JPJ-sajterna.

De Svenska JPJ-sajterna drivs av Leisure Spin Limited (”LSL”), som är en oberoende tjänsteleverantör som driver de Svenska JPJ-sajterna på våra vägnar. LSL är en del av en större företagsgrupp som leds av Gamesys (Holdings) Limited (”Gamesys-koncernen”).

Om du medlem på någon av de Svenska JPJ-sajterna så är LSL ansvarig för att leverera speltjänster till dig i enlighet med dess spellicenser. Det betyder att LSL är en oberoende registeransvarig i förhållande till dina Personuppgifter. Om du vill få mer information om hur och varför LSL hanterar dina Personuppgifter läser du LSL:s sekretesspolicy, som du hittar på hemsidan för den JPJ-sajt du är registrerad hos (t.ex. sv.jackpotjoy.com).

I denna Sekretesspolicy tar vi upp hur vi, JPJ Operations, samlar in dina Personuppgifter, använder dina Personuppgifter, ger ut dina Personuppgifter, skyddar dina Personuppgifter, marknadsför oss mot dig, använder cookies och hur vi behåller dina Personuppgifter. Vi tar även upp dina rättigheter avseende dina Personuppgifter, och hur du kontaktar oss.

  1. Vår koncern

Vi är en del av Jackpotjoy-företagskoncernen, som leds av JPJ Group plc (”JPJ-koncernen”). JPJ-koncernen äger och/eller driver ett antal stora spelvarumärken, såsom Jackpotjoy, Starspins, Jackpot Happy, Vera & John, Inter, Costa Bingo, Sing Bingo, City Bingo, Costa Games, Slot Crazy och Fantastic Spins (”JPJ-koncernens sajter”). Du kan hitta en komplett lista över JPJ-koncernens spelvarumärken här . JPJ-koncernen omfattar företag såsom Dumarca Gaming Limited och Jet Management Group Ltd.

Om du har ett konto på fler än en av JPJ-koncernens sajter kan JPJ-koncernen komma att kombinera uppgifterna som den innehar i förhållande till din användning av dessa sajter, i den mån de har ett legitimt affärsintresse att göra detta – till exempel för att analysera de intressen som kunderna har i spelprodukter och -tjänster, för att analysera hur kunderna använder produkterna och tjänsterna som finns tillgängliga på JPJ-koncernens sajter, för att tillhandahålla personliga marknadsföringstjänster och skräddarsydda produkter och tjänster, samt för att skydda JPJ-koncernens sajter mot bedrägeri och missbruk.

  1. Så här drivs de Svenska JPJ-sajterna

Vi har ett avtal med Gamesys-koncernen för att LSL ska kunna driva alla de Svenska JPJ-sajterna på våra vägnar. Som operatör är LSL ansvarig för att leverera alla av den Svenska JPJ-sajtens speltjänster till dig i enlighet med gällande lagar och de spellicenser som de innehar. Våra varumärken används för att marknadsföra och gynna speltjänsterna som LSL tillhandahåller dig. LSL samlar in Personuppgifter om dig när du använder någon svensk JPJ-sajt och delar dessa med oss. Vi använder dessa Personuppgifter för en rad olika ändamål som beskrivs nedan, till exempel för marknadsföring av de Svenska JPJ-sajterna och övervakning av de Svenska JPJ-sajternas affärsverksamhet.

Det innebär att vi och LSL är oberoende registeransvariga vad gäller dina Personuppgifter.

Kontaktinformation till registeransvariga:

 

Jackpotjoy Operations Ltd:

Jackpotjoy Operations Ltd är registrerad som en registeransvarig i Malta med nummer 11918, och dess registrerade adress är:

Jackpotjoy Operations Ltd

Albany Financial Center, Suite 304

South Ocean Boulevard

New Providence, Bahamas

 

Leisure Spin Limited:

Leisure Spin Limited är registrerad som en registeransvarig i Gibraltar med nummer DP008936, och dess registrerade adress är:

Leisure Spin Limited 
56/63 Line Wall Road

Gibraltar GX11 1AA 

Mer information om hur och varför vi, Jackpotjoy Operations Ltd, behandlar dina Personuppgifter anges i denna Sekretesspolicy. För mer information om hur och varför LSL behandlar dina Personuppgifter läser du LSL:s sekretesspolicy, som du hittar på hemsidan för den JPJ-sajt du är registrerad hos (t.ex. sv.jackpotjoy.com).

Vi kan komma att uppdatera denna Sekretesspolicy emellanåt, och rekommenderar därför att du granskar denna Sekretesspolicy regelbundet. Om vi gör några väsentliga ändringar i denna Sekretesspolicy kommer vi att meddela dig att ändringar har gjorts.

  1. Vårt Dataskyddsombud

JPJ-koncernen har utsett ett dataskyddsombud, på engelska kallad data protection officer (”DPO”). Om du har några frågor om denna Sekretesspolicy och vill veta mer om hur vi hanterar dina Personuppgifter när du använder de Svenska JPJ-sajterna är du välkommen att kontakta JPJ-koncernens DPO:

Via post till:

Jackpotjoy Operations Ltd

Attn: Data Protection Officer/Dataskyddsombudet

Albany Financial Center, Suite 304

South Ocean Boulevard

New Providence,

Bahamas

Via e-pst till: DataProtection@jpj-ops.com.

Se avsnitt 12 ”Dina rättigheter” nedan om du vill veta hur du kontaktar oss för att använda dina juridiska rättigheter med avseende på de uppgifter vi innehar om dig.

  1. Hur samlar vi in dina Personuppgifter?

Vi anger nedan vilka Personuppgifter vi samlar in och hur vi samlar in dessa. Vi kan komma att erhålla vissa av dina Personuppgifter från LSL eller andra tredjepartskällor. Vi kan även själva komma att samla in eller generera dina Personuppgifter.

Uppgifter som vi erhåller från LSL

När du använder de Svenska JPJ-sajterna kommer LSL att samla in Personuppgifter om dig, och dela dessa Personuppgifter med oss, eftersom vi äger de Svenska JPJ-sajterna och LSL driver dem på våra vägnar. För komplett information om de typer av Personuppgifter som samlats in av LSL läser du LSL:s sekretesspolicy, som du hittar på hemsidan för den Svenska JPJ-sajt du är registrerad hos (t.ex. sv.jackpotjoy.com). De typer av Personuppgifter som LSL delar med oss kan komma att innehålla:

 

Medlemskonto: Ditt förnamn, efternamn, användarnamn, lösenord, din säkerhetsfråga, ditt födelsedatum, din hemadress, e-postadress, ditt telefonnummer, mobilnummer, kredit-/kontokort, dina betalningsmetodsuppgifter och ditt unika medlems-ID.
Betalningsuppgifter: Uppgifter om dina transaktioner, inklusive dina insättningar, uttag och betalningsmetoder som används.
Speluppgifter: Uppgifter om dina spelaktiviteter.
Chattkonversationer: Uppgifter om din kommunikation via de Svenska JPJ-sajterna, inklusive i chatt- och meddelandetjänster (inklusive innehållet i eventuella meddelanden som du skickar eller lägger upp).
Telefonkonversationer: Uppgifter om dina telefonsamtal med kundsupport- och ledningspersonal.
E-postkonversationer: E-postmeddelanden som du skickar angående de Svenska JPJ-sajterna och svar på dessa e-postmeddelanden.
Profil från sociala medier: Din profil från sociala medier, inklusive ditt namn, profilfoto och andra uppgifter du väljer att göra tillgängliga när du ansluter till eller kontaktar de Svenska JPJ-sajterna via ditt konto på sociala medier, eller när du använder de Svenska JPJ-sajterna via ditt konto på sociala medier.
Profiluppgifter: Uppgifter baserade på vår profileringsaktivitet riktad mot dig, som används för att erbjuda skräddarsydda produkter och tjänster, eller för att förhindra missbruk av produkterna och tjänsterna som erbjuds till dig.
Användningsuppgifter: Uppgifter om hur du använder de Svenska JPJ-sajterna, vilka sidor du besökt och vilket innehåll du har sett, samt vilka länkar och knappar du har klickat på.
Marknadsföringsuppgifter: Uppgifter som relaterar till ditt svar på marknadsföringsaktiviteter (t.ex. marknadsföringskampanjer, tävlingar, erbjudanden etc.), såsom uppgifter om när du öppnar e-postmeddelanden etc.

 

 

 

Vi använder dessa villkor i hela det här dokumentet när vi beskriver hur dessa typer av uppgifter används.

För mer information om hur och varför LSL behandlar dina Personuppgifter läser du LSL:s sekretesspolicy, som du hittar på hemsidan för den Svenska JPJ-sajt du är registrerad hos (t.ex. sv.jackpotjoy.com).

Några av de Personuppgifter som samlats in av LSL delas regelbundet med oss – till exempel då vi använder uppgifter för marknadsföring, profilering, företagsanalyser och för att förhindra att våra tjänster missbrukas, samt för andra rimliga ändamål.

Vissa av Personuppgifterna som samlats in av LSL delas endast då och då med oss, till exempel om vi skulle ordna med en ersättningsleverantör (som kan vara en annan extern tjänsteleverantör eller en medlem i JPJ-koncernen) som börjar driva de Svenska JPJ-sajterna i stället för LSL.

Uppgifter som vi själva samlar in om dig, eller från andra källor

Vi samlar in uppgifter om din användning av de Svenska JPJ-sajterna och hur du svarar på annonser och kampanjer.

Vi kan också komma att samla in Personuppgifter från tredje part, inklusive tjänsteleverantörer såsom marknadsförings- och dataanalysföretag, samt från din profil på sociala medier.

Om du har ett konto hos fler än en av JPJ-koncernen sajter kan vi komma att kombinera uppgifterna vi innehar i förhållande till din användning av dessa sajter, i den utsträckning vi har ett legitimt affärsintresse att göra detta (till exempel för att analysera kundernas intressen i spelprodukter och -tjänster, analysera hur kunder använder produkterna och tjänsterna som finns tillgängliga på JPJ-koncernen sajter, utveckla Profiluppgifter som vi innehar i relation till dig, för att tillhandahålla personliga marknadsföringstjänster och skräddarsydda produkter och tjänster, samt för att skydda JPJ-koncernens sajter från bedrägeri och missbruk). Vi kan komma att dela sådana uppgifter med LSL under lämpliga omständigheter.

Vi samlar även in andra uppgifter som behövs för att vi ska kunna behandla dina Personuppgifter för de syften som anges i avsnitt 6 ”Så här använder vi dina Personuppgifter” nedan.

 

  1. Så här använder vi dina Personuppgifter

Vi kommer endast att använda dina Personuppgifter enligt lagen. Vanligtvis kommer vi att använda dina Personuppgifter under följande förhållanden:

  • för våra legitima intressen (eller intressen från tredje part), förutsatt att dina intressen och grundläggande rättigheter inte strider mot dessa legitima intressen
  • då vi måste följa en juridisk eller lagstadgad skyldighet eller då användningen är tillåten enligt lag
  • när sådan användning är i allmänhetens intresse
  • när du har gett ditt samtycke till att vi använder dina Personuppgifter.

Mer information om vilka sorters lagliga grunder som vi kommer att förlita oss på för att använda dina Personuppgifter anges nedan.

Syften med att använda dina Personuppgifter

I tabellen nedan har vi beskrivit alla sätt på vilka vi kan komma att använda dina Personuppgifter, och på vilken rättslig grund vi kan göra detta. Vi har också specificerat vilka våra legitima intressen är där detta kan tillämpas.

Vi kan komma att använda dina Personuppgifter för fler än en laglig grund, beroende på det specifika syftet med vilken vi använder dina uppgifter. Vänligen kontakta vår DPO (se avsnitt 4) om du behöver mer information om den specifika rättsliga grunden som vi hänvisar till för att använda dina Personuppgifter.

Syfte Typ av uppgifter Rättslig grund för användning
Att du ska kunna ge, och att vi ska kunna få, feedback och recensioner av våra produkter och tjänster. Identifierings- och kontaktuppgifter

Profiluppgifter

Information och åsikter som du ger i samband med feedback och undersökningar

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att studera hur kunder använder våra produkter och tjänster samt förstå hur våra produkter och tjänster kan förbättras). Ditt deltagande i detta är helt frivilligt.
Att du ska kunna delta i tävlingar och kampanjer och att vi ska kunna ge dig belöningar, såsom priser, gåvor och inbjudningar till evenemang. Identifierings- och kontaktuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen.
Att ta emot och svara på dina meddelanden och förfrågningar (t.ex. då du kontaktar oss med en fråga i samband med de Svenska JPJ-sajterna och/eller begär vissa uppgifter av oss). Identifierings- och kontaktuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att hantera kundserviceförfrågningar och svara på kommunikation).
Att administrera och skydda vår affärsverksamhet och JPJ-koncernens sajter (inklusive felsökning, dataanalys, testning, systemunderhåll, support, rapportering och handhavande av uppgifter). Identifierings- och kontaktuppgifter

Användningsuppgifter

Enhetens uppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att driva vår affärsverksamhet, administration, våra IT-tjänster och vår nätverkssäkerhet för att förhindra bedrägerier eller missbruk, och i samband med en företagsomorganisation eller företagsomstrukturering).

 

Utefter vad som krävs för att följa våra rättsliga skyldigheter.

Att förbättra JPJ-koncernens sajter, produkter/tjänster, kundrelationer och erfarenheter. Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (för att definiera kundkategorier för våra spel och tjänster, för att hålla JPJ-koncernens sajter uppdaterade och relevanta, för att utveckla vår affärsverksamhet och för att informera vår marknadsstrategi).
Att följa rättsliga skyldigheter som kan komma att gälla för oss, och för att förhindra att våra tjänster missbrukas. Identifierings- och kontaktuppgifter

Enhetens uppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att driva vår affärsverksamhet och att förhindra att tjänsterna på JPJ-koncernens sajter missbrukas).

 

Utefter vad som krävs för att följa gällande rättsliga skyldigheter.

Att skicka dig erbjudanden och kampanjer relaterade till de Svenska JPJ-sajterna och/eller JPJ-koncernens sajter som du kanske är intresserade av, förutsatt att du har gett ditt samtycke (detta beskrivs mer specifikt i avsnittet ”Marknadsföring” nedan). Identifierings- och kontaktuppgifter

Medlemskontouppgifter

Enhetens uppgifter

Betalningsuppgifter

Speluppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utveckla JPJ-koncernens sajter, utöka vår affärsverksamhet, förse dig med personliga upplevelser och förbättra JPJ-koncernens sajter).

 

När du ger ditt samtycke till oss.

Att förse dig med annonser på sociala medier, utom när du har begärt att inte ta emot sådana annonser via ditt konto på sociala medier (detta beskrivs mer specifikt i avsnittet ”Marknadsföring” nedan). Profil på sociala medier

Identifierings- och kontaktuppgifter

Marknadsförings- och kommunikationsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utveckla JPJ-koncernens sajter, utöka vår affärsverksamhet, förse dig med personliga upplevelser och förbättra JPJ-koncernens sajter).
Att leverera relevant innehåll och relevanta annonser till dig, och mäta/förstå hur effektiv denna annonsering är. Identifierings- och kontaktuppgifter

Marknadsförings- och kommunikationsuppgifter

Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utöka vår affärsverksamhet och informera vår marknadsstrategi).
Att använda ditt namn, din bild, ditt användarnamn eller din platsinformation i annonser och marknadsföring, men bara då du har lämnat ditt uttryckliga och informerade samtycke för att vi ska göra detta. Medlemskontouppgifter

Speluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utveckla JPJ-koncernens sajter och utöka vår affärsverksamhet).

 

När du ger ditt samtycke till oss.

Att använda dataanalys för att förbättra JPJ-koncernens sajter, marknadsföring, kundrelationer och erfarenheter. Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att definiera Medlemskategorier för våra produkter och tjänster, att hålla JPJ-koncernens sajter uppdaterade och relevanta, att utveckla vår affärsverksamhet och att informera vår marknadsstrategi).
Att bygga upp din personliga profil för att få en bättre förståelse för dina intressen av våra produkter och tjänster, för att ge rekommendationer på spel och andra spelwebbplatser som ägs av JPJ-koncernen som är relevanta för dig, och för att förbättra JPJ-koncernens sajter. Identifierings- och kontaktuppgifter

Medlemskontouppgifter

Speluppgifter

Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att förbättra våra produkter och tjänster och ge relevanta rekommendationer på spel och andra spelwebbplatser som ägs av JPJ-koncernen).
Att matcha dina kontouppgifter med andra webbplatser som ägs av oss eller andra företag i vår koncern (i de fall du använder dessa webbplatser), för att bygga upp din personliga profil och bättre förstå dina intressen på JPJ-koncernen spelwebbplatser, för att ge dig skräddarsydda rekommendationer samt för att förbättra JPJ-koncernens sajter. Identifierings- och kontaktuppgifter

Medlemskontouppgifter

Speluppgifter

Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utveckla JPJ-koncernens sajter, utöka vår affärsverksamhet, ge relevanta rekommendationer på spel och andra spelwebbplatser som ägs av JPJ-koncernen).
Att matcha dina kontouppgifter med andra webbplatser som ägs av oss eller andra företag i JPJ-koncernen (i de fall du använder dessa webbplatser) för att förhindra att våra tjänster missbrukas. Identifierings- och kontaktuppgifter

Medlemskontouppgifter

Speluppgifter

Användningsuppgifter

Profiluppgifter

Utefter vad som krävs för våra legitima intressen (att utveckla JPJ-koncernens sajter, utöka vår affärsverksamhet och förhindra att våra tjänster missbrukas).

 

 

 

  1. Marknadsföring

Det här avsnittet av vår Sekretesspolicy förklarar hur du kommer att kontaktas i marknadsföringssyften. Vi utför själva marknadsföring i förhållande till de Svenska JPJ-sajterna, och vi har också anlitat Gamesys-koncernen för att utföra vissa marknadsföringstjänster på våra vägnar. Vi (och Gamesys-koncernen) behandlar dina Personuppgifter för att kunna utföra sådan marknadsföring.

Hur du hanterar marknadsföringsmeddelanden som du tar emot:

Du kan berätta för oss om du vill kontaktas i marknadsföringssyften eller inte, och hur vi kan kontakta dig om du vill att vi gör detta.

Marknadsföringskommunikation kan komma att innehålla information om:

  • nya spel, jackpottar, kampanjer, tävlingar och erbjudanden som finns tillgängliga för dig på de Svenska JPJ-sajterna
  • lojalitetsprogrammet (t.ex. VIP), dina belöningar och kampanjutbetalningar på de Svenska JPJ-sajterna
  • annan kampanjinformation om de Svenska JPJ-sajterna
  • marknadsföringsinformation om andra stora spelvarumärken i JPJ-koncernen.

Du kan välja att registrera dig för att ta emot marknadsföringskommunikation från oss angående de Svenska JPJ-sajterna via följande kanaler:

  • e-postmarknadsföring: när du har valt att ta emot marknadsföringskommunikation via e-post
  • SMS-marknadsföring: när du har valt att ta emot marknadsföringskommunikation via SMS
  • telefonmarknadsföring: när du har valt att ta emot marknadsföringskommunikation via telefon
  • push-meddelanden: när du har installerat appen på din enhet och aktiverat push-meddelanden i din enhets inställningar.

Dessutom kan du komma att få marknadsföringskommunikation via post från oss angående de Svenska JPJ-sajterna när du lämnar dina kontaktuppgifter och inte har valt bort att ta emot marknadsföringskommunikation via post.

Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att följa anvisningarna nedan:

  • e-postmarknadsföring: för att avstå från e-postmeddelanden använder du länken för att avsluta prenumerationen som finns i alla e-postmeddelanden du får, eller så ändrar du inställningarna i Mitt konto
  • SMS-marknadsföring: för att avstå från SMS använder du STOPP-koden som finns i alla SMS du tar emot, eller så ändrar du inställningarna i Mitt konto
  • telefonmarknadsföring: för att avstå från att bli kontaktad via telefon i marknadsföringssyften ändrar du inställningarna i Mitt konto
  • marknadsföring via post: för att avstå från att ta emot marknadsföring via post ändrar du inställningarna i Mitt konto
  • push-meddelanden: för att avstå från att ta emot push-meddelanden inaktiverar du push-meddelanden i din enhets inställningar.

Om du väljer att avstå från e-post-, SMS- eller telefonmarknadsföring kommer du inom 96 timmar inte längre att få marknadsföringskommunikation.

Om du väljer att avstå från att ta emot marknadsföring via post så observera att det kan ta upp till 28 dagar för din begäran att träda i kraft.

Marknadsföringskommunikation om JPJ-koncernens andra stora spelwebbplatser. Som en del av den marknadsföringskommunikation som skickas av oss (eller av LSL på våra vägnar) kan du komma att få erbjudanden och nyheter om de andra stora spelwebbplatserna i JPJ-koncernen. Men oroa dig inte – om du inte registrerar dig direkt på dessa andra spelwebbplatser kommer de inte att kunna skicka marknadsföringsmeddelanden direkt till dig, och vi kommer fortsätta ha kontroll över vilka marknadsföringsmeddelanden som skickas till dig.

Du kan alltid ändra dina kontaktinställningar i Mitt konto vid ett senare tillfälle.

Marknadsföring i sociala medier. Vi (eller LSL på våra vägnar) kan också komma att använda uppgifter som du tillhandahåller för att visa relevant annonsering och personligt innehåll om JPJ-koncernens sajter på vissa sociala medier-plattformar från tredje part som gjorts tillgängliga för oss (eller för LSL på våra vägnar) via dessa tjänster (t.ex. Facebook och Twitter). Varken vi eller LSL kontrollerar hur dessa plattformar drivs eller hur de samlar in dina uppgifter, så du bör läsa deras respektive onlinesekretesspolicy för att förstå hur de använder dina personuppgifter.

Angående Facebook Ads. Om du är en Facebook-användare kan vi (eller LSL på våra vägnar) regelbundet komma att använda Facebook Ads-tjänsterna (inklusive Custom Audiences och Facebook Pixels – klicka här  för mer information) för att ge dig personligt innehåll om JPJ-koncernens sajter. När du är inloggad på ditt Facebook-konto kan vi (eller LSL på våra vägnar) komma att ge dig personligt innehåll. För att tillhandahålla detta personliga innehåll kan Facebook komma att dela uppgifter med oss (eller LSL på våra vägnar) om du har valt att göra detta innehåll, såsom dina profiluppgifter och uppgifter som samlats in via ”gilla knappen ”, tillgängligt via dina Facebook-inställningar. Du kan läsa mer om hur Facebook använder dina uppgifter i deras sekretesspolicy.   Vi (eller LSL på våra vägnar) kan också komma att visa dig personligt anpassade och riktade annonser i nyhetsflödet på ditt Facebook-konto. Om du inte längre vill ha personligt anpassade och riktade annonser från oss på ditt Facebook-konto kan du ändra dina annonsinställningar och bestämma vad du vill eller inte vill se genom att ändra inställningarna på ditt Facebook-konto. Du kan läsa mer om hur du hanterar dina annonsinställningar på Facebook här: https://www.facebook.com/help/769828729705201/.

Du kan även avstå från att ta emot personligt anpassade annonser på sociala medier-plattformar via inställningarna i Mitt konto.

 

  1. Hur vi delar dina Personuppgifter

Hur vi delar dina Personuppgifter inom JPJ-koncernen

Dina Personuppgifter kommer att lämnas ut till företag inom JPJ-koncernen i enlighet med gällande dataskyddslagar och villkoren i denna Sekretesspolicy, för de syften som anges i avsnitt 6 ovan (t.ex. för att hantera eventuella risker för JPJ-koncernens sajter och vår affärsverksamhet, för att skicka marknadsföringskommunikation till dig etc.).

Hur vi delar dina Personuppgifter med LSL eller en ersättande tjänsteleverantör

Vi kan komma att dela Personuppgifter som vi samlat in om dig med LSL (eller med en ersättande tjänsteleverantör, om vi anlitat en sådan för att driva de Svenska JPJ-sajterna i stället för LSL).

Hur vi delar dina Personuppgifter med andra tjänsteleverantörer

Vi kan komma att använda tjänsteleverantörer i samband med de Svenska JPJ-sajterna för att säkerställa att du får de bästa möjliga tjänsterna. Vi ingår avtal med våra tjänsteleverantörer för att se till att de tar väl hand om dina Personuppgifter när vi delar dessa med tjänsteleverantörerna för dessa ändamål. Vi är fast beslutna om att skydda dina Personuppgifter, och vi ålägger våra tjänsteleverantörer att hantera dina Personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagar och villkoren i denna Sekretesspolicy.

Vi anlitar följande tjänsteleverantörer för att utföra följande tjänster:

  • marknadsföringstjänster såsom segmentering, analys, e-postmeddelanden, sms-meddelanden, telefonmarknadsföring, marknadsföring i sociala medier och marknadsföring via post från kundbevarande specialister, oavsett om sådana tjänster tillhandahålls direkt till oss eller genom oss med hjälp av programvara från tredje part som en del av en tjänst från dessa
  • lagrings-, leverans- och uppföljningsföretag
  • tjänsteleverantörer av IT-tjänster och IT-säkerhet
  • tjänsteleverantörer som tillhandahåller programvara för att hantera kundsupport och kundrelationer
  • datalagringstjänster: förutom lagring av data på våra egna servrar använder vi servrar som drivs av tredje part, såsom Melita, och tjänsteleverantörer av molnlagringstjänster såsom Amazon Web Services
  • dataanalystjänster för att mäta och förstå vår publik, skräddarsy våra marknadsföringstjänster, förbättra din webbplatsupplevelse samt datafiltreringstjänster för att uppdatera våra marknadsföringslistor
  • överensstämmelsetjänster för finans, revision och juridik.

Hur vi delar dina Personuppgifter med lagstadgade myndigheter

Vi kommer att dela dina Personuppgifter när detta krävs enligt gällande lag i följande fall:

  • för att följa en begäran av uppgifter från en statlig myndighet såsom en brottsbekämpningsinstans (polis) eller andra offentliga myndigheter (t.ex. Kronofogden)
  • för att följa ett domstolsbeslut som kräver att vi lämnar ut dina Personuppgifter
  • för att följa en rättslig utredning från en relevant spelmyndighet, såsom en relevant dataskyddsmyndighet (t.ex. Gibraltar Regulatory Authority for Data Protection) eller någon annan tillämplig tillsynsmyndighet.

Hur vi delar dina Personuppgifter i andra sammanhang

Både JPJ Operations och LSL kan komma att överföra alla dina Personuppgifter till tredje part om operatören av de Svenska JPJ-sajterna ändras, eller om det sker en försäljning av hela eller delar av vår respektive verksamhet eller våra tillgångar. Om någon av dessa överföringar sker tar den part som förvärvar uppgifterna de rättigheter och skyldigheter som beskrivs i denna Sekretesspolicy.

 

  1. Hur vi skyddar dina Personuppgifter

Det här gör vi för att skydda dina Personuppgifter:

Vi har lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra att dina Personuppgifter av misstag tappas bort, används eller nås på obehörigt sätt, modifieras eller lämnas ut. I tillämpliga fall använder vi kryptering, pseudonymisering (exempelvis genom att använda ditt Medlems-ID i stället för hela namnet där detta är lämpligt) och anonymiseringslösningar för att minska inverkan på eventuella säkerhetsincidenter i samband till Personuppgifterna.

Dessutom begränsar vi tillgången till dina Personuppgifter för de anställda, agenturer, leverantörer och övriga tredje parter som har affärsmässiga skäl att ta del av dessa. De kommer endast att behandla dina Personuppgifter enligt våra instruktioner eller gällande lagar, och de omfattas av en sekretessplikt.

Även om vi kommer göra allt vi kan för att sträva efter att alltid hålla dina Personuppgifter säkra, bör du vara medveten om att säkerhet aldrig kan garanteras, och eventuellt kan vi inte hållas ansvariga för säkerhetsbrott i fall där vi har vidtagit alla rimliga åtgärder för att förhindra detta.

Hur vi hanterar säkerhetsincidenter som relaterar till Personuppgifter:

Vi har rutiner för att hantera eventuella misstänkta Personuppgiftsbrott, och kommer att meddela dig och eventuell tillämplig instans om att brott har begåtts i de fall då vi har en rättslig skyldighet att göra detta.

 

  1. Hur vi överför dina Personuppgifter

Vi lagrar och behandlar huvudsakligen våra Medlemskontouppgifter inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”).

I följande fall kan vi dock överföra dina Personuppgifter utanför EES:

  • om vi har ett juridiskt eller lagstadgat skäl att göra detta
  • om vi använder tjänsteleverantörer från tredje part utanför EES
  • om du har gett ditt samtycke för denna överföring.

Tjänsteleverantörer från tredje part

Vi kan komma att använda tjänsteleverantörer från tredje part som är baserade utanför EES, så deras behandling av dina Personuppgifter kommer i så fall att involvera en uppgiftsöverföring utanför EES.

Då vi överför dina Personuppgifter till en tjänsteleverantör utanför EES försäkrar vi att en liknande skyddsgrad ges till uppgifterna, genom att se till att minst en av följande skyddsåtgärder genomförs:

 

 

  • När vi använder tjänsteleverantörer baserade i USA kan vi komma att överföra uppgifter till dem om de ingår i vad som kallas ”Privacy Shield”. Privacy Shield kräver att man tillhandahåller liknande skyddsnivåer för Personuppgifter som delas mellan Europa och USA. Mer information om denna garanti finns hos Europeiska kommissionen: EU-US Privacy Shield.

Om du vill ha mer information om den specifika mekanism som används av oss när dina Personuppgifter överförs utanför EES är du välkommen att kontakta vår DPO (se avsnitt 4 i denna Sekretesspolicy).

 

  1. Data Retention

Vi behåller inte dina Personuppgifter längre än vad som krävs. Den exakta perioden under vilken vi behåller dina Personuppgifter när du har ett aktivt Medlemskonto hos oss eller perioden efter att du slutat vara medlem hos oss kan variera och beror på olika omständigheter. För att bestämma lämplig period att behålla Personuppgifterna tar vi hänsyn till Personuppgifternas storlek, typ och känslighet, den potentiella risken för skada i händelse av obehörig användning eller utlämnande av dina Personuppgifter, syftet med att vi behandlar dina Personuppgifter och om vi kan uppnå dessa syften på annat sätt, samt vad lagen kräver att vi ska göra. När vi inte längre behöver behålla dina Personuppgifter gör vi dessa anonyma på ett säkert sätt, och denna process kan inte ångras. I vissa fall måste vi behålla vissa Personuppgifter på ett säkert sätt för att uppfylla våra juridiska och lagstadgade skyldigheter (till exempel för att förhindra att vi skickar marknadsföringskommunikation till dig när du har sagt att vi inte ska göra detta).

Dessutom kommer vi, i de fall då vi beslutar att behålla dina uppgifter för analyseringsändamål, att fullständigt anonymisera dessa i enlighet med gällande säkerhetsstandarder, så uppgifterna aldrig kan kopplas till en enskild person.

Var god kontakta vår DPO (se avsnitt 4 ovan) om du vill ha mer information.

 

  1. Dina rättigheter

Lagen ger dig juridiska rättigheter vad gäller Personuppgifterna vi har om dig. Du kan använda dina juridiska rättigheter utan kostnad, förutom i fall då denna Sekretesspolicy anger något annat. Vi kan då och då komma att behöva begära specifika Personuppgifter från dig, vilket hjälper oss att bekräfta din identitet och se till att du har rätt att ha tillgång till dina Personuppgifter (eller att använda några av dina andra rättigheter). Detta är en säkerhetsåtgärd som säkerställer att dina Personuppgifter inte avslöjas för någon person som inte har rätt att se dessa. Vi kan också komma att kontakta dig för att fråga dig om ytterligare information i samband med din begäran för att påskynda vårt svar.

Vi försöker att svara på alla legitima förfrågningar inom en månad efter mottagandet. Ibland kan det ta längre än en månad, ifall din förfrågan är särskilt komplex eller om du har ställt flera förfrågningar. I dessa fall kommer vi att meddela dig och hålla dig uppdaterad om vad som sker.

 

Nedan följer en sammanfattning av de juridiska rättigheterna som du har, vad vi gör för att skydda dem och hur du kan använda dem:

Dina rättigheter Vad vi gör för att skydda dina rättigheter Hur du använder dina rättigheter
Din rättighet att få tillgång till dina Personuppgifter Du har rätt att få tillgång till och ta emot en kopia av dina Personuppgifter. Du kan begära tillgång till dina Personuppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till DataProtection@jpj-ops.com. Du behöver inte betala någon avgift för att få tillgång till dina Personuppgifter, såvida din begäran inte är ogrundad, repetitiv eller överdriven. Under dessa omständigheter kan vi även komma att vägra att följa din begäran.
Din rättighet att ändra dina Personuppgifter Du har rätt att begära att de Personuppgifter vi har om dig ändras. Du kan ändra, korrigera, radera eller redigera dina Personuppgifter på ditt Medlemskonto. Om du vill korrigera andra Personuppgifter är du välkommen att kontakta DataProtection@jpj-ops.com.
Din rättighet att radera dina Personuppgifter Du har rätt att begära att dina Personuppgifter raderas. Observera att vi inte alltid kan komma att följa din begäran om att radera uppgifterna på grund av specifika juridiska skäl, vilka om så behövs kommer att meddelas till dig under din begäran. Du kan begära att vi raderar dina Personuppgifter genom att kontakta DataProtection@jpj-ops.com. Denna process går inte att ångra.
Din rättighet att motsätta dig behandlingen av dina Personuppgifter Du har rätt att invända mot behandlingen av dina Personuppgifter, inklusive när dessa används för marknadsföringsändamål. Observera att vi i vissa fall kan komma att visa att vi har legitima skäl att behandla dina uppgifter även om detta strider mot dina rättigheter och friheter. Du kan invända mot behandlingen av dina Personuppgifter genom att kontakta DataProtection@jpj-ops.com. Din invändning kan ta upp till 96 timmar att träda i kraft.

När du har invänt kan du när som helst ändra dig genom att kontakta oss igen. Ditt konto kommer inte att vara tillgängligt medan begränsningen gäller.

Din rättighet att begära begränsad behandling av dina Personuppgifter Du har rätt att begära en begränsning av behandlingen av dina Personuppgifter, men i vissa fall måste vi verifiera om vi har övertygande legitima skäl att använda dessa. Du kan begära begränsning av behandlingen av dina Personuppgifter genom att kontakta DataProtection@jpj-ops.com. När du har begärt den här ändringen kan du när som helst ändra dig genom att kontakta oss igen. Ditt konto kommer inte att vara tillgängligt medan begränsningen gäller.
Din rättighet att begära överföring av dina Personuppgifter till dig eller en tredje part Du har rätt att begära

överföring av dina Personuppgifter till dig eller till en tredje part. Vi kommer att tillhandahålla dina Personuppgifter i ett strukturerat, maskinläsbart standardformat. Observera att denna rätt endast gäller automatiserad information som du ursprungligen gav samtycke för att vi skulle använda, eller där vi använde informationen för att ingå ett avtal med dig.

Du kan begära en överföring av dina Personuppgifter till tredje part genom att skicka ett e-postmeddelande till DataProtection@jpj-ops.com. Förfrågan måste innehålla vilka uppgifter du vill överföra, till vem dessa ska överföras och med vilken metod.
Din rättighet att klaga hos tillsynsmyndigheten Om du är missnöjd med vårt svar på din fråga har du rätt att kontakta Datainspektionen (den svenska dataskyddsmyndigheten) eller Gibraltar Regulatory Authority for Data Protection. För att använda din rätt att klaga hos myndigheten använder du följande kontaktuppgifter::

https://www.datainspektionen.se/

http://www.gra.gi/data-protection

Din rättighet att ta återkalla ditt samtycke Du kan när som helst och utan kostnad besluta att återkalla ditt samtycke som du gett för att få marknadsföringskommunikation. Se avsnitt 6 ovan för information om att använda din rätt att återkalla ditt samtycke som du gav för att få marknadsföringskommunikation.

 

 

 

  1. Vad händer när du besöker andra webbplatser?

De Svenska JPJ-sajterna kan innehålla länkar till webbplatser där informationspraxis kan skilja sig från vår. Du bör läsa de andra webbplatsernas sekretessmeddelanden, eftersom vi inte är ansvariga för och inte har kontroll över uppgifter som skickas till eller samlas in av dessa webbplatser när du besöker dem.

 

  1. Kontakta oss angående denna Sekretesspolicy

Om du har några frågor eller funderingar angående denna Sekretesspolicy, eller om du vill veta mer om hur vi använder dina Personuppgifter, är du välkommen att kontakta vår DPO (se avsnitt 4).

Om du vill använda din rätt att få tillgång till dina Personuppgifter skickar du ett e-postmeddelande till oss på DataProtection@jpj-ops.com så som anges i avsnitt 12 ovan.

 

  1. Ändringar i denna Sekretesspolicy

Vi kan komma att ändra eller uppdatera denna Sekretesspolicy emellanåt. Alla ändringar i denna Sekretesspolicy kommer att publiceras på denna sida av webbplatsen. Varje ändring kommer att träda i kraft i samband med publiceringen. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker och läser denna Sekretesspolicy för att försäkra dig om att du känner till de nuvarande villkoren.

 

 

  1. Ordlista

 

Term Betydelse
Anonyma uppgifter Uppgifter som inte kan identifiera en individ.
Medlem En registrerad person med ett aktivt eller stängt konto på Webbplatsen.
Medlemskonto Medlemmens användarkonto på Webbplatsen.
Personuppgifter Uppgifterna som relaterar till en person som kan identifieras utifrån dessa uppgifter (även om dessa inte direkt identifierar personen och även om dessa bara identifieras av deras enhet).
Registeransvarig Ett företag (eller en individ) som bestämmer hur Personuppgifter ska behandlas och vad de ska användas till. Kallas ”Data controller” på engelska.
Uppgiftsbehandlare Ett företag (eller en individ) som behandlar Personuppgifter på uppdrag av en registeransvarig – exempelvis genom att tillhandahålla tjänster till dem. Kallas ”Data Processor” på engelska.

 

 

For any queries regarding the Privacy Policy, please contact us at: DataProtection@jpj-ops.com.

Opt-Out

If you would like to change your contact preferences for communications regarding offers, prizes and news please do so in your Account Settings for the brand you are playing on.